TV Smíchov štartuje 23.12.2012

Napísal Torben 1 dňa 12 december 2012 do kategórie Správy, Magazín

Bude aj v Skylinku?

 

Prevádzkovateľ TV Nova spustí ešte v tomto roku v poradí svoj šiesty kanál - nová stanica s názvom Smíchov začne pravidelné vysielanie 23. decembra 2012. Novú stanicu je možné naladiť už teraz na území českej republiky v novom, celoplošnom DVB-T multiplexe 4 spoločnosti Digital Broadcasting. Televízia Smíchov zatiaľ nemá licenciu pre satelitné vysielanie.

TV Smíchov bude vysielať komédie s vianočnými témami, neskôr ponúkne pravidelnú schému filmov, sitcomov a seriálov, vrátane podvečerného pásma Anivaných relácií pre deti Smíškové. Z filmov Smíchov odvysiela napríklad Protivný svokor, Lepšie neskoro, ako neskôr, Láska a iné pohromy, Addamsovcov rodina, Piti piti pa alebo série Policajná akadémia a Bláznivá strela. Heslom novej stanice bude heslo "Smíchov je všade tam, kde sa ľudia smejú".

"V situácii, keď ide celková spoločenská nálada dole, aj v súvislosti s hospodárskou situáciou, vidíme, že takých divákov je čoraz viac," uviedla programová riaditeľka Novy Alex Ruzek. Dodala, že humorný a komediálny obsah patrí k najsledovanejším reláciám na Nova Cinema.

Smichov


Projekt komediálneho programu mal prevádzkovateľ TV Nova pripravený už takmer dva roky a na samotnom projekte pracovala posledných šesť mesiacov. Podľa Novy má ísť o vianočné prekvapenie. "Bolo to pre nás veľmi náročné obdobie, kedy sme chceli veľmi krátko po sebe spustiť dve televízne stanice," povedala ČTK Ruzek.

Pripomeňme, že prevádzkovateľ TV Nova v lete spustil nový mužský kanál TV Fanda. Stanica sa objavila v ČR v pozemnom multiplexe 4, kde už testuje aj nová stanica Smíchov.

"Mám obrovskú radosť, že sa nám podarilo Smíchov zfinalizovat a pripraviť tak, že ho môžeme svojim divákom priniesť ako darček pod vianočný stromček. Naším cieľom a veľkým želaním je, aby diváci Smíchov prijali ako obľúbeného spoločníka pre voľný čas. Smíchov je televíziou plnou smiechu, chce divákov baviť, rozptýliť ich a rozosmiať. Smíchov je jednoducho všade tam, kde sa ľudia smejú, "hovorí Jan Andruško, generálny riaditeľ skupiny Nova.


Najnovší projekt TV Smíchov má už pripravené pravidelnú programovú schému. "Pondelky napríklad budú patriť romantickým komédiám, štvrťky akčným, piatky rodinným alebo nedeľa nestarnúcej komediálnej klasike," uviedla Ruzek. Vo vysielaní sa objavia klasické sitcomy ako sú Krok za krokom či Ženatý so záväzkami. Z premiérových titulov to budú okrem iného Mike a Molly či Späť do školy. Zatiaľ nie je jasné, či sa vo vysielaní objavia aj relácie vlastnej tvorby.

Smíchov je v poradí šiestym kanálom Nova Group. Vedľa plnoformátového programu TV Nova prevádzkuje filmový a seriálový program Nova Cinema, mužský TV Fanda, športový Nova Sport, hudobný a lifestylový program MTV. V príprave sú ďalšie kanály. "Projektov máme pripravených niekoľko a je len otázkou pripravenosti trhu, kedy si vyhodnotíme situáciu vhodnú pre spustenie ďalšej stanice," povedala Ruzek. V prípade úzko profilovaných kanálov by sa namiesto voľného terestrického vysielania dalo uvažovať skôr o platenom obsahu.

Smíchov bude voľne šírený v ČT v rámci pozemného vysielania multiplexu 4, určený je aj pre voľné šírenie v satelitných platformách, káblovej a IPTV televízii. Informácie ako Smíchov naladiť nájdu diváci na webových stránkach SMICHOV.tv.

Nova na svojom webe uvádza ako jediný spôsob distribúcie Smíchova zatiaľ iba zemský multiplex 4. Kedy sa program objaví na satelite alebo u káblových operátorov, je zatiaľ otázkou.

Luxemburská spoločnosť M77 Group, ktorá je prevádzkovateľom satelitných služieb CS Link a Skylink, zatiaľ nerokovala so zástupcami televízie Nova o zaradení chystaného programu Smíchov, ktorý odštartuje budúci týždeň, v nedeľu 23. decembra. Serveru DigiZone.cz to potvrdil predseda predstavenstva M77 Group Jaromír Glisník. "Ak sa samozrejme rozhodne Nova program šíriť cez satelitnú pozíciu 23,5 stupňa východne a signál kryptovať, sme jej plne k dispozícii," uviedol Glisník.

Či sa Smíchov v najbližšej dobe na satelite objaví, je otázkou. Napríklad u rumunského operátora Digi TV, ktorý pôsobí aj na slovenskom trhu, šírené všetky stanice Nova Group, ale v konkurenčnom freeSATe by UPC Direct kanál Fanda nejakú dobu chýbal a bol sem zaradený dodatočne. Na 23,5 stupňoch východne nemusí byť distribútorom nutne napríklad Towercom. Nova už tu prostredníctvom spoločnosti Media Broadcasting šíri práve Fandu aj Novu Sport.

zdroj: parabola.cz, Digizone.cz

Hodnotenie článku

5.0/5 hodnotení (2 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Napísať komentár

Komentujete ako hosť.

Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu